Welkom bij Praktijk ISIS, natuurgeneeskunde te Gronigen  
   
  Praktijk ISIS      Voedingsadvies      Tactiel Stimulering      Sportrusten      Massages      Voetreflexzonetherapie  
 

Tactiel Stimulering

 
 

Tactiel (tastzin) Stimulering is ontwikkeld in Zweden. Door een positieve aanraking van de huid wordt de aanmaak van het hormoon Oxytocine gestimuleerd. Dit hormoon is de tegenhanger van het stresshormoon adrenaline, oxytocine geeft dan ook een gevoel van welbehagen en ontspanning, daarnaast heeft het ook een positieve invloed op herstel na ziekte, gewichts- en bloeddrukregulering, communicatieve vaardigheden en pijnvermindering.

Naarmate onze gezondheidstoestand minder wordt, wordt de behoefte aan aanraking groter.Tactiel Stimulering is gebaseerd op een lichte aanraking en een zich steeds herhalend patroon. Dit laatste geeft herkenbaarheid en daardoor een gevoel van veiligheid. Voor mensen met een handicap kan dit erg belangrijk zijn.

In Zweden en in Florida zijn diverse onderzoeken gedaan naar de effecten van Tactiel Stimulering. Gebleken is dat de methode de aanmaak van oxytocine stimuleert en daardoor de bovengenoemde effecten geeft.

Een aantal concrete voorbeelden: mensen met spasmen kunnen zich beter ontspannen, demente bejaarden krijgen weer besef van hun handen waardoor ze weer zelfstandig kunnen eten. Voor mensen met autisme kan het helpen om beter contact te maken. Meisjes met anorexia kunnen voelen dat hun lichaam niet dik is en op deze manier hun zelfbeeld bij stellen. Bij mensen met MS kan de T.S. helpen om het proces langzamer te laten gaan.

Voet tactiel stimuleringDe methode is in principe niet moeilijk en voor iedereen te leren. Deze methode kent geen contra-indicaties en kan daardoor door iedereen worden ondergaan.

Prijs Tactiel stimulering: € 45,-

 
             
  Praktijk ISIS - Lianne Koster - Amstelstraat 51 - 9725 KV Groningen - 050-5265114 -
 
Hier klikken voor de beginpagina van Praktijk ISIS